Pluisje in de wind

Pluisje in de wind

Pluisje in de wind Raalte en Olst-Wijhe

Pluisje in de wind is een club voor kinderen die opgroeien met ziekte en/of zorg: jonge mantelzorgers van 5 t/m 8 jaar oud. Heb jij een vader. moeder, broer(tje) of zus(je) met een diagnose, zoals bijvoorbeeld ASS, adhd, het Syndroom van Down, MS, kanker, depressie, enz... Dan ben je welkom bij de club. In gemeenten Raalte en Olst-Wijhe gaat 30 april 2024 weer een serie bijeenkomsten van start.

Pluisje ervaart soms wat wind in het leven. Tegen de wind in vindt hij niet altijd gemakkelijk, maar met hulp lukt het! Bij Pluisje in de wind krijgen jonge mantelzorgers ruimte om te ervaren dat ze niet de enige zijn, geven we tips, zijn we creatief bezig en leren we van elkaar.

Opgroeien in een gezin waar je regelmatig te maken hebt met ziekte en zorg, is niet altijd even makkelijk en soms verwarrend. Soms heb je het gevoel dat je minder aandacht krijgt van je ouder(s) of soms heb je last van je broer en/of zus. Bij ‘Pluisje in de wind’ geven we tips hoe je het beste om kan gaan met je situatie thuis.

De club komt 6 keer bijeen en op speelde wijze gaan we samen met pluisje in gesprek met de kinderen over hoe het voor hen is. En geven we uitleg op kindniveau.
Er komen verschillende onderwerpen aan bod. Voor de ouders zijn er twee ouderavonden.
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten.

6 bijeenkomsten
Data:
Dinsdag 30 april
Dinsdag 7 mei
Dinsdag 14 mei
Dinsdag 21 mei
Dinsdag 28 mei
Dinsdag 4 juni

Ouderavond:
Dinsdagavond 30 april 19.00-20.00 online
Dinsdagavond 4 juni 19.00-20.00 online

Tijd: 15.45-17.17 uur
Locatie: Dorpshuis Lierderholthuis | Lierderholthuisweg 49 A | 8144RG Lierderholthuis

Aanmelden via:
Lucia Wolters of Marnix Bolks 0548-638830 of via deze link Pluisje in de wind