(Jonge) Mantelzorgondersteuning

goup of kids

Mantelzorgondersteuning voor ouders

Zorgen voor een kind met een beperking/intensieve zorgvraag, vraagt veel van een ouder. Naast het feit, dat deze zorg “gewoon” onderdeel van het dagelijks leven is geworden, vraagt het veel tijd en specifieke aandacht. Bij elke nieuwe fase, waar je samen met je kind ingaat, houd je vragen. Vragen gericht op zorg, regelingen, hoe moet het met school, wat is er allemaal en hoe ga ik dit doen als ouder?! Misschien heb je wel meer zorgen binnen je gezinssituatie, weet je niet hoe je het moet aanvliegen, of maak je je zorgen over hoe dit moet met je werk! Deze vragen kunnen veel energie kosten en hoe fijn is het dan om samen naar een passende ondersteuningsbehoefte te kijken, zodat jij als ouder in balans blijft en het volhoudt.

Veel ouders vinden de term mantelzorger niet passend bij hun situatie: “Ik mantelzorger? Als ouder doe je dit toch gewoon!” Toch is dit niet vanzelfsprekend! Mantelzorgondersteuning Raalte is er ook voor jou als ouder.

Je kunt bij ons terecht voor:
- Individuele ondersteuning
- Cursussen: autisme spectrum stoornis(ASS), ABC-circuit (voor ouders van kinderen en/of partner)
- OASE wandelingen (Ouders Autisme Steunen Elkaar)
- Themabijeenkomsten
- Oudercafé
- Walk & Talk/wandelingen voor ouders
- Ontspanningsactiviteiten
- Samen Oplopen: Inzet gastgezin of gezinsvrijwilliger

Twijfel je nog steeds of het wat voor je is? Neem gerust contact met de mantelzorgconsulent op, ze helpen je hier graag mee!

In de gemeente Raalte zijn kan je terecht bij Linda Berentschot (l.berentschot@carinova.nl / 06-12436081) of Herma Spoolder (hspoolder@evenmens.nl /06-36403898)


Mantelzorgondersteuning voor jeugdigen

Groeit jouw kind op met een ziek of beperkt gezinslid? Bijvoorbeeld een vader, moeder, broer(tje) of zus(je) met een langdurige ziekte, lichamelijke of verstandelijke handicap, een psychische ziekte of een verslaving? En heeft hij of zij behoefte aan lotgenotencontact, een luisterend oor of aan afleiding en ontspanning d.m.v. leuke activiteiten? Meld hem/haar dan aan bij Mantelzorgondersteuning Raalte!

Mantelzorgondersteuning Raalte is er speciaal voor ‘Jonge mantelzorgers’ in de leeftijd van 6 t/m 24 jaar. Wist u dat 1 op de 4 kinderen en jongeren opgroeit met zorg? Jonge mantelzorgers kunnen bij Mantelzorgondersteuning Raalte (kosteloos) terecht voor:
- Ontspanningsactiviteiten
- Individuele ondersteuning
- Trainingen en groepen
- Doorverwijzing

Neem gerust contact op met de mantelzorgconsulenten van Mantelzorgondersteuning Raalte. Ze helpen je graag! Dit kan bij Lucinda Schuurman (l.schuurman1@carinova.nl/ 06- 51749503) of Lucia Wolters (lwolters@evenmens.nl / 06-10346602).

Hulp nodig of vragen?