Werken bij het CJG Raalte

moeder dochter

Vacature: Maatschappelijk werker met specialisatie risicojongeren

In de gemeente Raalte maakt het Algemeen Maatschappelijk Werk van de Kern onderdeel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Wij zijn op zoek naar een maatschappelijk werker met specialisatie risicojongeren. Voor deze functie zul je gedetacheerd worden naar het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Wat ga je doen?

De maatschappelijk werker met specialisatie risicojongeren biedt ondersteuning aan en voert casusregie over risicojongeren in de leeftijd 12-18 jaar die te maken hebben met problemen op meerdere leefgebieden: schoolverzuim, grensoverschrijdend gedrag m.b.t. middelengebruik en social media, problemen thuis, politiecontacten, vrienden etc. Deze functie werkt nauw samen met o.a. politie, onderwijs, reclassering, verslavingszorg, welzijnswerk en Halt en heeft een sterke outreachende functie. Daarmee is de functie een combinatie van een maatschappelijk werker en een jongerenwerker.

Als maatschappelijk werker risicojongeren werk je vanuit de visie dat de jongere centraal staat. Je hebt goed zicht op de belevingswereld van jongeren en de visie van jongeren op het gebruik van onder meer social media en middelengebruik en je kan hier goed op aansluiten. Hierbij bied je ondersteuning en begeleiding aan zowel de jongere als zijn of haar omgeving en andere betrokken instanties waarin de nadruk ligt op verbinding. Dit doe je vanuit het vertrouwen in de kwaliteiten van de jongere. Affiniteit met de doelgroep is daarbij noodzakelijk.

Naast specifieke casuïstiek gericht op risicojongeren pak je ook andere voorkomende casuïstiek binnen het CJG op. Je werkt in de keten en je onderhoudt contacten met samenwerkingspartners rondom de jongere en bespreekt jouw bevindingen in het team. Vanzelfsprekend draag je zorg voor een juiste, tijdige en volledige registratie en verslaglegging van (begeleidings)gegevens.

Voor het CJG team in Raalte zoeken wij een nieuwe collega voor 24 uur per week. Je komt in dienst van Stichting de Kern en wordt gedetacheerd naar het CJG.

Ben jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar een loyale, hardwerkende collega die minimaal 3 jaar werkervaring heeft in het maatschappelijk werk. Je hebt kennis van en ervaring met het begeleiden van risicojongeren.
Verder:

  • Heb je de hbo opleiding maatschappelijk werk & dienstverlening of soortgelijke opleiding afgerond
  • Weet je jongeren aan je te binden, te motiveren, stimuleren en een spiegel voor te houden
  • Heb je ervaring in het begeleiden van jongeren die zich bevinden op het snijvlak zorg- en veiligheid
  • Heb je kennis van de sociale kaart of ben je in staat die snel eigen te maken
  • Werk je resultaatgericht, heb je een flexibele werkhouding en hecht je groot belang aan het leveren van de beste kwaliteit
  • Beschik je vanzelfsprekend over goede communicatieve vaardigheden  en ben je integer
  • Kun je goed zelfstandig werken
  • Ben je in het bezit van rijbewijs B en beschik je over een auto
  • Raak je niet snel van slag in stresssituaties en heb je een groot probleemoplossend vermogen
  • Ben je bij voorkeur per direct beschikbaar

Wie zijn wij?

De Kern Maatschappelijke Dienstverlening is een laagdrempelige organisatie die hulp biedt bij psychosociale en materiële problemen. We stellen onszelf ten doel de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van mensen te bevorderen en hun probleemoplossend vermogen te vergroten. De Kern richt zich vooral op mensen van alle leeftijden, die in dat opzicht het meest kwetsbaar zijn. Kijk voor meer informatie op https://www.stdekern.nl/missie-visie

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Raalte is dé plek waar (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren terecht kunnen voor advies of ondersteuning bij vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Hier kunnen ouders elkaar ontmoeten, ervaringen delen, maar ook gewoon antwoord krijgen op vragen. Of samen met het CJG zoeken naar de ondersteuning die nodig is bij de oplossing van een lastige opgroei- of opvoedsituatie.

In het CJG werken we samen om ouders en hun kinderen goed op weg te helpen.
Kijk voor meer informatie op: https://www.cjgraalte.nl

Wij hebben veel te bieden!

We bieden je een uitdagende functie in een fijn team voor 24 uur tot in eerste instantie het eind van 2020. Bij goed functioneren is er uitzicht op een structureel dienstverband. Je functie is ingedeeld in schaal 8 van de CAO Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening. De CAO biedt een goed pakket arbeidsvoorwaarden, daarnaast bieden we onze eigen aanvullende regelingen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Debby Brokelman of Henk Vegter (maatschappelijk werkers), via telefoonnummer 0570-547300 of Susan Meijer (coördinator CJG), telefoonnummer 0572 - 347470.

Reageren kan tot en met 26 januari 2020.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op: woensdag 12 februari

Een tweede gesprek zal plaatsvinden op: dinsdagmiddag 25 februari


Enthousiast? Reageer dan snel via https://www.werkenbijdimencegroep.nl/vacature/maatschappelijk-werker-de-kern

Hulp nodig of vragen?