Raalter Autisme Soos voor tieners en jongeren in TraXX

girls laughing

De Raalter Autisme Soos (RAS) is vooral bedoeld voor jongeren en tieners met autisme. Het maken van contact en het aangaan en onderhouden van vriendschap is moeilijk voor deze jongeren. Door deze soos wordt het mogelijk gemaakt om onder begeleiding contact te hebben met andere leeftijdsgenoten. Het feit dat meerdere deelnemers autisme hebben, maakt het vaak makkelijker om ‘jezelf’ te kunnen zijn.                                           

De soos is ook voor tieners en jongeren die zich herkennen in dit verhaal, die zich prettig voelen in een kleine setting met weinig prikkels, maar niet de diagnose autisme hebben. TraXX zegt het volgende over de RAS: “Wij willen dat de jongeren op een laagdrempelige manier in een vrije, ongedwongen setting met elkaar kennis kunnen maken, lol hebben zoals elke jongere dat wil en doet, maar dan met een beetje hulp van ons. De begeleiding bestaat uit professionals.”

Hoe ziet een RAS avond eruit?

Je kunt darten, poolen, gamen en ze hebben verschillende bordspellen. Als je geen spelletjes wilt spelen is er natuurlijk altijd ruimte om gezellig te kletsen, muziek te luisteren en een drankje te drinken. Consumpties zijn te koop.

Het gaat om een besloten avond, waarvoor aangemeld moet worden via het e-mailadres i.waanders@wijz.nu onder vermelding van RAS. Geef daarin aan wie er komt met naam, leeftijd en een toelichting op eventuele bijzonderheden.

Voor meer informatie kan  dan kunt u bellen naar Jongerencentrum TraXX 0572 363191.

RAS zaterdagavonden 2019 van 19.00 – 21.00 uur:

23 februari, 23 maart, 20 april, 11 mei, 25 mei, 22 juni, 6 juli, 7 september, 28 september, 26 oktober, 23 november en 14 december.

Hulp nodig of vragen?